Permanente krøller har været på mode i årtier, og det er det stadig i dag. Vi har lavet en step-by-step guide til, hvordan du får de flotteste permanente krøller. Der findes nemlig flere metoder, hvorfor vi her vil vejlede dig til, hvilken måde der giver det bedste resultat.

Hvad er permanente krøller?

Permanente krøller er ikke noget, man behøver at være født med. Der findes nemlig metoder til at få krøller, når man ingen har. Metoden indebærer varme eller kemikalier, der nedbryder proteinerne i håret og gør, at håret bliver blødere og kan formes. Herefter krøller man håret, og det bliver først fladt igen, når håret vokser ud.

Hvilke metoder findes der til at få permanente krøller?

Der findes her tre metoder til at lave permanente krøller.

  • Koldpermanent: Dette er en proces, hvor håret vædes ind i en basisk væske. Herefter rulles det op i små krøller. Processen tager omkring to timer og giver håret små tydelige krøller.
  • Digital permanent: Ved digital (også kaldt varmpermanent) får håret en afslappende behandling, der varer en time. Herefter bruges varme krøllejern til at lave bølger og lette krøller i håret. Håret bliver slutteligt bundet om metalrør med varme i, som kunden har i håret i et par timer. Hele processen tager omkring fire timer.
  • Det tyske kosmetikmærke, Schwarzkopf, har lavet en række produkter til at lave permanente krøller uden at bruge ovennævnte metoder. Det er en bestemt formular, der gør, at løsningen binder sig til håret og laver krøller, der ser naturlige ud.

permanente krøller


Hvilken metode er bedst?

Permanente krøller, der er lavet med varme, har det mest naturlige look. Krøllerne bliver fjedrende og store, hvilket får det til at ligne, at krøllerne er personens medfødte frisure.

Her kommer koldpermanenten til kort, da den er lavet med kemikalier og ikke giver et lige så naturligt look. Krøllerne ved koldpermanent bliver små og skarpe modsat den digitale permanent, hvor krøllerne bliver større og blødere.

Den har dog de fordele, at man kan starte krøllerne helt nede ved hovedbunden og det næsten virker på enhver hårtype. Varmen fra den digitale permanent gør, at man ikke kan komme så tæt på hovedbunden og skal have tykt hår for at det virker.

Hos Til Frisøren anbefaler vi dog, at man bruger Schwarzkopfs produkter til at lave permanente krøller. Det giver det mest gennemførte look og holder bedre.

Hvad koster det at få lavet permanente krøller?

Mange vælger at få deres permanente krøller lavet med den digitale metode. Det skyldes, at det naturlige look er en vigtig faktor for mange kvinder. Det er dog en del dyrere at få det lavet på denne måde end koldpermanent. I sidste ende handler det om, hvad ens budget er til frisøren, og hvilket look man foretrækker. Man skal typisk af med 800-1500 kroner for at få flotte permanente krøller.

permanente krøller

Gode råd til at beholde krøllerne

  • Vent et par dage med at gå i bad, ellers kan du komme til at vaske krøllerne ud
  • Brug kun shampoo til krøllet hår. Find noget med et højt proteinindhold
  • Undgå at få en permanent igen i 2-3 måneder. Proteinerne skal genopbygges først
  • Klip håret til ind imellem. Bliver det for langt kan krøllerne blive utydelige
  • Undgå at håret bliver for varmt. Både solen og hårtørreren kan gøre krøllerne mindre tydelige.
  • Brug Schwarzkopfs produkter til permanente krøller, der kan købes hos Til Frisøren